Koppie Koek (in mikrogolf oond)

Print Recipe
Koppie Koek (in mikrogolf oond)
Course Dessert
Prep Time 10 minutes
Cook Time 3 minutes
Servings
2
Ingredients
Course Dessert
Prep Time 10 minutes
Cook Time 3 minutes
Servings
2
Ingredients
Instructions
  1. Meng allis in ‘n bak
  2. Gooi dit in 2 koppies (moet 250ml kan vat)
  3. Plaas albei in die mikrogolfoond vir 3min op 100%
Recipe Notes

Koffie-sjokolade koek

Print Recipe
Koffie-sjokolade koek
Course Dessert
Cook Time 35 minutes
Servings
Ingredients
Koek
SOUS
Versiersel
Course Dessert
Cook Time 35 minutes
Servings
Ingredients
Koek
SOUS
Versiersel
Instructions
Koek
  1. Skei eiers
  2. Klop eierwit en kremetart saam tot styf.
  3. Room eiergeel en suiker tot lig en romerig.
  4. Meng olie, kookwater en vanilla en gooi bietjie vir bietjie by eiergeel beslag.
  5. Sif meel, kakao, sout en bakpoeier saam en gooi bitjie vir bietjie by mengsel.
  6. Vou eierwitmengsel by beslag in.
  7. Bak vir ± 30 – 35min.
Sous
  1. Gooi alle bestandele in pot en kook tot alles opgelos is.
Versiersel
  1. Klop room tot effens styf.
  2. Meng room en caramel treat.
  3. Opsioneel kan 50ml Amarula bygevoeg word.
Recipe Notes

Pannekoek

Print Recipe
Pannekoek
Course Dessert
Servings
Ingredients
Course Dessert
Servings
Ingredients
Instructions
  1. Klits eier en water saaam
  2. Sif droe bestandele en meng goed
  3. Gooi water en eier by en meng verder
  4. Gooi die olie by, meng baie goed!
  5. Bak in 'n non-stick pan met bietjie botter/olie vir die eerste een
Recipe Notes

Milo-Malvapoeding

Print Recipe
Milo-Malvapoeding
Milo-Malvapoeding
Course Dessert
Prep Time 20 minutes
Cook Time 40 minutes
Servings
5-6 Portions
Ingredients
Bestandele
Sous
Course Dessert
Prep Time 20 minutes
Cook Time 40 minutes
Servings
5-6 Portions
Ingredients
Bestandele
Sous
Instructions
Metode
  1. Verhit die oond to 180º C en smeer bakkies met kleefverwande kossprooi.
  2. Klits die suiker en botter saam. Voeg die eier by en klits goed.
  3. Meng meel, milo-poeier en koeksoda saam. Meng die melk, asyn en vanillageursel saam. Voeg die meelmengsel en melk mengsel omd ie beurt by die suikermengsel en meng goed.
  4. Vul bakkies tot ¾ vol en bedek met foelie met die blink kant na onder.
  5. Bak vir 30 tot 40 minute tot ferm en die toetspen skoon uitkom.
Sous
  1. Smelt die sjokolade, room, melk en botter saam op ‘n baie lae hitte en roer aanhoudend tot dit blink is. Verwyder van hitte.
  2. Voeg die milo-poeier by en meng goed sodat al die korreltjies opgelos word. Sodra die bakkies uit die oond kom, gooi dadelik die warm sous oor en laat staan sodat ald ie sous kan intrek. Bedien warm met room of roomys.
Recipe Notes