Lasagne-potjie

Print Recipe
Lasagne-potjie
Course Main Dish
Servings
Ingredients
Course Main Dish
Servings
Ingredients
Instructions
  1. Maak die kaas sous aan en laat staan.
  2. Braai die uie,knoffel tot bruin.
  3. Voeg die spek by en braai tot gaar.
  4. Voeg maalvlies by en geur met sout, peper en origanum, braai tot gaar.
  5. Voeg dan die soya sous by.
  6. Gooi dan die blik heel tamaties, die tamatiepureé en die tamatiepasta by.
  7. Voeg dan die macaroni by.
  8. Kook tot die pasta sag is.
  9. Gooi dan die apelkoos konfyt en sjerrie by.
  10. Gooi dan die kaas sous by en kaas op en laat vir ‘n rukkie prut sodat die kaas kan smelt.
Recipe Notes

LASAGNE

Print Recipe
LASAGNE
Course Main Dish
Servings
Ingredients
Vleis en sous
Béchamelsous(witsous)
Afronding
Course Main Dish
Servings
Ingredients
Vleis en sous
Béchamelsous(witsous)
Afronding
Instructions
vleis en sous
  1. Verhit olie en helfte van botter in diep swaarboomkastrol. Sorteer uie oor matige hitte tot sag en lig goudkleurig.
  2. voeg geelwortel en seldery by en sorter tot begin verkleur. Voeg knovvel by en sorter vir 1 min. langer.
  3. voeg maalvleis by en roer met ‘n vurk om ios te maak. Sorter tot vlies nie meer rooi is nie.
  4. voeg wyn by en roer af en toe tot dit heeltemal verdamp het en die vlies droog is. Voeg melk en neutmuskaat by en roer tot die melk verdamp het.
  5. voeg tamaties by en roer tot kook. Verlaag hitte, plaas deksel op en laat oor lae hitte prut vir sowat 3 uur. Roer af en toe.
Béchamelsous
  1. Verhit melk tot dit begin borrel. Verwyder van stoof.
  2. smelt botter in swaarboomkastrol oormatige hitte. Sprinkel koekmeelblom oor en roer tot glad.
  3. roer warem melk geleidelik oor lae hitte by en roer met ‘n draadklitser tot glad. Sodra mengsel dun word kan jy die melk vinniger bygooi. Roer tot sous begin verdik.
  4. Sous is gereed sodra dit begin kook. Geur met sout en swartpeper.
Sit alles bymekaar.
  1. Voorvirhit oond tot 200ºC . bespuit ‘n diep oondvaste bak.
  2. Sit ‘n dun lagie vleis en sous in die bodem van die bak en bedek met ‘n lagie lasagnevelle.
  3. Die velle moenie oor mekaar gan nie.
  4. bedek nou die velle met ‘n skraps lagie vlies en sous en dan ‘n lagie béchamelsous. Onthou daar moet nog 4 lae volg.
  5. Herhaal vorige stappe tot al die bestandele op gebriuk is of die bak vol is.
  6. Eindig met ‘n laag béchamelsous. Sprinkel parmesaankaas oor en stip met botter.
  7. Laat rus vir 30 min. bak dan vir sowat 45-60 min. of tot diekaas goudbruin is.
  8. Laat vir ten minste 10 min. in die lou-oond rus voor dit gesny word. Sodoende sny dit makliker.
Recipe Notes

Bobaas-kerriehoender

Print Recipe
Bobaas-kerriehoender
Instructions
  1. Bespuit ‘n pan met kleefwerende kossproei en braai die hoenderporsies tot goudbruin.
  2. Verwyder uit die pan en hou eenkant. Vee die pan uit, plaas trug op hitte en giet olie in as die pan warem is.
  3. Roerbraai die ui, knoffel en gemmer daarin tot sag.
  4. Verlaag die hitte en voeg die komyn, borrie, koljander en rooipeper saam met ‘n eetlepel water by en roerbraai nog 2 min.
  5. Voeg die tamaties, jogert en die helfte van die vars koljander by.
  6. Verlaag die hitte en voeg die hoender asook sowat 60 ml water by.
  7. Sprinkel die kerriepoeier oor en laat prut ongeveer 30 min of tot sag en gaar.
  8. Geur met sout en peper indien nodig.
  9. Kap die orige koljanderblare net voor opdiening fyn en sprinkel bo-oor.
  10. Dien op saam rys.
Recipe Notes

Appelkoos en suurlemoenhoender

Print Recipe
Appelkoos en suurlemoenhoender
Course Main Dish
Prep Time 45 Minutes
Cook Time 45 Minutes
Servings
4-6 Portions
Ingredients
Course Main Dish
Prep Time 45 Minutes
Cook Time 45 Minutes
Servings
4-6 Portions
Ingredients
Instructions
  1. Vryf hoender met sout in.
  2. Gooi konfut, sjerrie, heuning, sojasous en gemmer in 'n kastrolletjie, roer aanhoudend en verhit tot dit borrel. Haal van stoof af.
  3. los ekstrak in kookwater op en gooi in 'n vuurvaste bakskottel.
  4. Plaas hoender daarin met die rugkant na bo en verf van die konfytmengsel oor hoender.
  5. Bak 45 minute of tot gaar terwyl dit gereeld met die konfytmengsel geverf word.
  6. Haal hoender uit skotel, plaas op 'n opdienbord en hou warm.
  7. Meng sous in skottel met oorblywende konfytmengsel, moelieblom, kouewater en suulemoensap.
  8. hou op matige hitte tot dik en borrelend.
  9. Voeg gekapte solotte by en gooi sous oor hoender.
Recipe Notes

Bobotie

Print Recipe
Bobotie
Course Main Dish
Prep Time 30 minutes
Cook Time 45 minutes
Servings
Ingredients
Course Main Dish
Prep Time 30 minutes
Cook Time 45 minutes
Servings
Ingredients
Instructions
  1. Week brood in helfte van die melk.
  2. Braai uie in olie tot sag en goudbruin
  3. Voeg by kerriepoeier, gemmer en appelkooskonfeit en roer.
  4. Voeg vlies by en roer, braai deeglik.
  5. Voeg soppoeier en brood by.
  6. Klits eiers en oorblywende melk, mosterd en sout.
  7. Voeg die helfte van die mengsel by vleis
  8. Skep in oond skottel.
  9. Gooi res van melkmengsel bo-oor.
  10. Bak ongeveer 45 min teen 180ºC.
  11. Bedien.
Recipe Notes