Appelkoos en suurlemoenhoender

Print Recipe
Appelkoos en suurlemoenhoender
Course Main Dish
Prep Time 45 Minutes
Cook Time 45 Minutes
Servings
4-6 Portions
Ingredients
Course Main Dish
Prep Time 45 Minutes
Cook Time 45 Minutes
Servings
4-6 Portions
Ingredients
Instructions
  1. Vryf hoender met sout in.
  2. Gooi konfut, sjerrie, heuning, sojasous en gemmer in 'n kastrolletjie, roer aanhoudend en verhit tot dit borrel. Haal van stoof af.
  3. los ekstrak in kookwater op en gooi in 'n vuurvaste bakskottel.
  4. Plaas hoender daarin met die rugkant na bo en verf van die konfytmengsel oor hoender.
  5. Bak 45 minute of tot gaar terwyl dit gereeld met die konfytmengsel geverf word.
  6. Haal hoender uit skotel, plaas op 'n opdienbord en hou warm.
  7. Meng sous in skottel met oorblywende konfytmengsel, moelieblom, kouewater en suulemoensap.
  8. hou op matige hitte tot dik en borrelend.
  9. Voeg gekapte solotte by en gooi sous oor hoender.
Recipe Notes

Bechemel Sous (Wit Sous)

Print Recipe
Bechemel Sous (Wit Sous)
Course Other
Prep Time 20 minutes
Servings
1 L
Ingredients
Course Other
Prep Time 20 minutes
Servings
1 L
Ingredients
Instructions
  1. Smelt die botter oor 'n baie lae hitte. voeg die Paprika by en braai dit in die botter.
  2. Voeg nou die meel by en braai dit totdat dit ligter word.
  3. voeg nou die melk by en "wisk" dit sodat dit nie klonte vorm nie. (alles oor lae hitte)
  4. As al die melk in is voeg die heuning by, en kook totdat dit nie meer meelerig proe nie.
  5. "season" nou met die sout peper en aromat na smaak.
  6. Vir meer sous verdubbel die bestandele.
Recipe Notes