Lasagne-potjie

Print Recipe
Lasagne-potjie
Course Main Dish
Servings
Ingredients
Course Main Dish
Servings
Ingredients
Instructions
  1. Maak die kaas sous aan en laat staan.
  2. Braai die uie,knoffel tot bruin.
  3. Voeg die spek by en braai tot gaar.
  4. Voeg maalvlies by en geur met sout, peper en origanum, braai tot gaar.
  5. Voeg dan die soya sous by.
  6. Gooi dan die blik heel tamaties, die tamatiepureé en die tamatiepasta by.
  7. Voeg dan die macaroni by.
  8. Kook tot die pasta sag is.
  9. Gooi dan die apelkoos konfyt en sjerrie by.
  10. Gooi dan die kaas sous by en kaas op en laat vir ‘n rukkie prut sodat die kaas kan smelt.
Recipe Notes

Stampmielliegereg

Print Recipe
Stampmielliegereg
Course Side Dish
Servings
6-8 People
Ingredients
Course Side Dish
Servings
6-8 People
Ingredients
Instructions
  1. Week die stampmielies oornag in water
  2. Drieneer en giet die mielies in ‘n kastrol.
  3. Voeg genoeg water by om te bedek en voeg ook die sout by.
  4. Kook tot gaar en drieneer.
  5. Voorverhit die oond tot 180ºC en smeer ‘n oondvaste bak.
  6. Verhit die olie of botter in ‘n pan en braai die uie, spek, sampoiene en soetrissies
  7. Meng die mayonnaise, room, soppoeier en kaas in ‘n groot mengbak.
  8. Voeg die mielies, uie, spek, sampoiene en soetrissies by en geur met peper.
  9. Skep die mengsel in voorberiede bak en strooiu die kaas bo-op, bak vir ongeveer 60 min tot bruin bo.
Recipe Notes