Lasagne-potjie

Print Recipe
Lasagne-potjie
Course Main Dish
Servings
Ingredients
Course Main Dish
Servings
Ingredients
Instructions
  1. Maak die kaas sous aan en laat staan.
  2. Braai die uie,knoffel tot bruin.
  3. Voeg die spek by en braai tot gaar.
  4. Voeg maalvlies by en geur met sout, peper en origanum, braai tot gaar.
  5. Voeg dan die soya sous by.
  6. Gooi dan die blik heel tamaties, die tamatiepureé en die tamatiepasta by.
  7. Voeg dan die macaroni by.
  8. Kook tot die pasta sag is.
  9. Gooi dan die apelkoos konfyt en sjerrie by.
  10. Gooi dan die kaas sous by en kaas op en laat vir ‘n rukkie prut sodat die kaas kan smelt.
Recipe Notes

LASAGNE

Print Recipe
LASAGNE
Course Main Dish
Servings
Ingredients
Vleis en sous
Béchamelsous(witsous)
Afronding
Course Main Dish
Servings
Ingredients
Vleis en sous
Béchamelsous(witsous)
Afronding
Instructions
vleis en sous
  1. Verhit olie en helfte van botter in diep swaarboomkastrol. Sorteer uie oor matige hitte tot sag en lig goudkleurig.
  2. voeg geelwortel en seldery by en sorter tot begin verkleur. Voeg knovvel by en sorter vir 1 min. langer.
  3. voeg maalvleis by en roer met ‘n vurk om ios te maak. Sorter tot vlies nie meer rooi is nie.
  4. voeg wyn by en roer af en toe tot dit heeltemal verdamp het en die vlies droog is. Voeg melk en neutmuskaat by en roer tot die melk verdamp het.
  5. voeg tamaties by en roer tot kook. Verlaag hitte, plaas deksel op en laat oor lae hitte prut vir sowat 3 uur. Roer af en toe.
Béchamelsous
  1. Verhit melk tot dit begin borrel. Verwyder van stoof.
  2. smelt botter in swaarboomkastrol oormatige hitte. Sprinkel koekmeelblom oor en roer tot glad.
  3. roer warem melk geleidelik oor lae hitte by en roer met ‘n draadklitser tot glad. Sodra mengsel dun word kan jy die melk vinniger bygooi. Roer tot sous begin verdik.
  4. Sous is gereed sodra dit begin kook. Geur met sout en swartpeper.
Sit alles bymekaar.
  1. Voorvirhit oond tot 200ºC . bespuit ‘n diep oondvaste bak.
  2. Sit ‘n dun lagie vleis en sous in die bodem van die bak en bedek met ‘n lagie lasagnevelle.
  3. Die velle moenie oor mekaar gan nie.
  4. bedek nou die velle met ‘n skraps lagie vlies en sous en dan ‘n lagie béchamelsous. Onthou daar moet nog 4 lae volg.
  5. Herhaal vorige stappe tot al die bestandele op gebriuk is of die bak vol is.
  6. Eindig met ‘n laag béchamelsous. Sprinkel parmesaankaas oor en stip met botter.
  7. Laat rus vir 30 min. bak dan vir sowat 45-60 min. of tot diekaas goudbruin is.
  8. Laat vir ten minste 10 min. in die lou-oond rus voor dit gesny word. Sodoende sny dit makliker.
Recipe Notes

Bobaas-kerriehoender

Print Recipe
Bobaas-kerriehoender
Instructions
  1. Bespuit ‘n pan met kleefwerende kossproei en braai die hoenderporsies tot goudbruin.
  2. Verwyder uit die pan en hou eenkant. Vee die pan uit, plaas trug op hitte en giet olie in as die pan warem is.
  3. Roerbraai die ui, knoffel en gemmer daarin tot sag.
  4. Verlaag die hitte en voeg die komyn, borrie, koljander en rooipeper saam met ‘n eetlepel water by en roerbraai nog 2 min.
  5. Voeg die tamaties, jogert en die helfte van die vars koljander by.
  6. Verlaag die hitte en voeg die hoender asook sowat 60 ml water by.
  7. Sprinkel die kerriepoeier oor en laat prut ongeveer 30 min of tot sag en gaar.
  8. Geur met sout en peper indien nodig.
  9. Kap die orige koljanderblare net voor opdiening fyn en sprinkel bo-oor.
  10. Dien op saam rys.
Recipe Notes

BIER-KAASBROODJIE

Print Recipe
BIER-KAASBROODJIE
Course Other
Prep Time 45 Minutes
Cook Time 1 Hour
Servings
1 Loaf
Ingredients
Course Other
Prep Time 45 Minutes
Cook Time 1 Hour
Servings
1 Loaf
Ingredients
Instructions
  1. Voorvirhit die oond tot 180ºC en bespuit ‘n broodpannitjie van 19×9×7 cm met kleefwerende kossproei of smeer ligies met botter.
  2. Sif die bruismeel en sout saam in ‘n groot bak.
  3. Voeg die kaasblokkies en bier by en meng deur.
  4. Voeg die water by as as die deeg te droog is.
  5. oer goed deur en skep in die voorberyde broodpannetjie.
  6. Sprinkle die saad oor en bak 1uur lank tot goudbruin en gaar.
Recipe Notes

Stampmielliegereg

Print Recipe
Stampmielliegereg
Course Side Dish
Servings
6-8 People
Ingredients
Course Side Dish
Servings
6-8 People
Ingredients
Instructions
  1. Week die stampmielies oornag in water
  2. Drieneer en giet die mielies in ‘n kastrol.
  3. Voeg genoeg water by om te bedek en voeg ook die sout by.
  4. Kook tot gaar en drieneer.
  5. Voorverhit die oond tot 180ºC en smeer ‘n oondvaste bak.
  6. Verhit die olie of botter in ‘n pan en braai die uie, spek, sampoiene en soetrissies
  7. Meng die mayonnaise, room, soppoeier en kaas in ‘n groot mengbak.
  8. Voeg die mielies, uie, spek, sampoiene en soetrissies by en geur met peper.
  9. Skep die mengsel in voorberiede bak en strooiu die kaas bo-op, bak vir ongeveer 60 min tot bruin bo.
Recipe Notes

Appelkoos en suurlemoenhoender

Print Recipe
Appelkoos en suurlemoenhoender
Course Main Dish
Prep Time 45 Minutes
Cook Time 45 Minutes
Servings
4-6 Portions
Ingredients
Course Main Dish
Prep Time 45 Minutes
Cook Time 45 Minutes
Servings
4-6 Portions
Ingredients
Instructions
  1. Vryf hoender met sout in.
  2. Gooi konfut, sjerrie, heuning, sojasous en gemmer in 'n kastrolletjie, roer aanhoudend en verhit tot dit borrel. Haal van stoof af.
  3. los ekstrak in kookwater op en gooi in 'n vuurvaste bakskottel.
  4. Plaas hoender daarin met die rugkant na bo en verf van die konfytmengsel oor hoender.
  5. Bak 45 minute of tot gaar terwyl dit gereeld met die konfytmengsel geverf word.
  6. Haal hoender uit skotel, plaas op 'n opdienbord en hou warm.
  7. Meng sous in skottel met oorblywende konfytmengsel, moelieblom, kouewater en suulemoensap.
  8. hou op matige hitte tot dik en borrelend.
  9. Voeg gekapte solotte by en gooi sous oor hoender.
Recipe Notes

JAPTRAP SARDYNGEBAK

Bron: boeremeisiesmaakkos

Print Recipe
JAPTRAP SARDYNGEBAK
Lekker ou Pilchards so eie aan Suid Afrika Bron: boeremeisiesmaakkos
Course Other
Servings
Ingredients
Course Other
Servings
Ingredients
Instructions
  1. Meng die bruismeel en eiers goed deur.
  2. Meng die res van die bestanddele by.
  3. Plaas in 'n oondbak, wat met botter gesmeer is.
  4. Bak teen 180 grade vir 30 minute.
Recipe Notes

NOEDELSLAAI

Print Recipe
NOEDELSLAAI
Course Salad
Servings
Ingredients
Course Salad
Servings
Ingredients
Instructions
  1. Kook noedels volgens aanwysings op pak & dreineer goed.
  2. halveer, ontpit en sny rissie fyn.
  3. skil en kap ui fyn en meng met rissie en noedels
  4. meng tamatiesous, asyn, sonneblomolie, wit siuker, kerriepoeier, tabascosous & pepper.
  5. meng met noedels.
  6. verkoel oornag.
Recipe Notes

Room Brood

Print Recipe
Room Brood
Course Other
Prep Time 20 Minutes
Cook Time 1 Hour
Passive Time 1 Hour
Servings
1 Brood
Ingredients
Course Other
Prep Time 20 Minutes
Cook Time 1 Hour
Passive Time 1 Hour
Servings
1 Brood
Ingredients
Instructions
  1. Smeer ‘n swartboom pot of spuit dit men “spray n’ cook”.
  2. Maak ballietjies met die deeg en sit dit in die pot.
  3. Laat dit rys. (+-1uur)
  4. Meng die potato bake en room.
  5. Gooi dit oor die brood.
  6. Sit dit in die oond tot gaar(ongeveer 1 uur).
Recipe Notes

Koppie Koek (in mikrogolf oond)

Print Recipe
Koppie Koek (in mikrogolf oond)
Course Dessert
Prep Time 10 minutes
Cook Time 3 minutes
Servings
2
Ingredients
Course Dessert
Prep Time 10 minutes
Cook Time 3 minutes
Servings
2
Ingredients
Instructions
  1. Meng allis in ‘n bak
  2. Gooi dit in 2 koppies (moet 250ml kan vat)
  3. Plaas albei in die mikrogolfoond vir 3min op 100%
Recipe Notes