Posted on

Appelkoos en suurlemoenhoender

Print Recipe
Appelkoos en suurlemoenhoender
Course Main Dish
Prep Time 45 Minutes
Cook Time 45 Minutes
Servings
4-6 Portions
Ingredients
Course Main Dish
Prep Time 45 Minutes
Cook Time 45 Minutes
Servings
4-6 Portions
Ingredients
Instructions
  1. Vryf hoender met sout in.
  2. Gooi konfut, sjerrie, heuning, sojasous en gemmer in 'n kastrolletjie, roer aanhoudend en verhit tot dit borrel. Haal van stoof af.
  3. los ekstrak in kookwater op en gooi in 'n vuurvaste bakskottel.
  4. Plaas hoender daarin met die rugkant na bo en verf van die konfytmengsel oor hoender.
  5. Bak 45 minute of tot gaar terwyl dit gereeld met die konfytmengsel geverf word.
  6. Haal hoender uit skotel, plaas op 'n opdienbord en hou warm.
  7. Meng sous in skottel met oorblywende konfytmengsel, moelieblom, kouewater en suulemoensap.
  8. hou op matige hitte tot dik en borrelend.
  9. Voeg gekapte solotte by en gooi sous oor hoender.
Recipe Notes

Spread the love